Opinnäytetyökurssi päivittyy 1.–5.1.2024 uudella Pikastartti-osiolla, jossa käyn ytimekkäästi läpi opinnäytetyön tekemisen vaiheet ja ennen kaikkea näytän erilaisia tapoja käyttää tekoälyä opinnäytetyön tekemisessä.
Lisäksi avaan 1.–5.1. joka päivä klo 17 Zoom-puhelun, johon voit tulla kysymään neuvoa tai saamaan inspiraatiota. Huom! Tule puheluun ajoissa – jos ketään ei tule linjoille ensimmäisen 15 minuutin aikana, minäkin poistun linjoilta. 😅
Pikastartin kolme osiota on jo julkaistu ja uusi osa tulee aina suurin piirtein puolilta öin.
Osiot ovat:
- Valmistautuminen opinnäytetyön tekemiseen – miten voit käyttää neljää eri tekoälybottia (ChatGPT, Claude, Google Bard ja Microsoft CoPilot) esim. hankalalta tuntuvien tekstien ymmärtämiseen.
- Tutkimusaihe ja tutkimuskysymykset – opi tekemään sinun tarpeisiisi räätälöidyt tekoälybotit Poella. Voit hyödyntää tätä taitoa myös muiden bottien tekemisessä.
- Teoriakirjallisuuden kerääminen ja lukeminen – tutkimusaiheeseen ja -kysymyksiin liittyvien teorioiden ja avainsanojen miettiminen tekoälyn avulla, johdatus Zoteron käyttöön, Google Scholarin ja tekoälypalvelut ResearchRabbitin ja SciSpacen käyttö tutkimuskirjallisuuden etsimisessä ja arvioinnissa.
- Tutkimusaineisto ja -menetelmät – kuinka voit tekoälyn avulla selvittää millä menetelmillä voisit tehdä tutkimuksesi ja testata tutkimusmentelmiä etukäteen. (Julkaistaan torstaina 4.1.)
- Käytännön vinkkejä tekemiseen – Tee virallinen tutkimusbotti 10 palikan ja 32 kysymyksen sekä tähän mennessä keräämiesi tietojen pohjalta. (Julkaistaan perjantaina 5.1.)
Vaikka olisit jo pidemmällä opinnäytetyön tekemisessä, sinun kannattaa ehkä tsekata videot, joissa kerron eri tavoista käyttää tekoälyä tekemisen apuna.
Varsinkin video jossa kerron oman botin tekemisestä, voi olla todella hyödyllinen moneen muuhunkin tarkoitukseen.
Lauantaista 6.1. alkaen pidän taas joka lauantai klo 10:00–11:30 kirjoituskahveja, jonne voit tulla myös kysymään neuvoa ja tukea ja kertomaan kuulumisia.