Tekoäly kirjoittajan kaverina

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This kurssi is currently closed

Tervetuloa Tekoäly kirjoittajan kaverina -kurssille! Ensimmäiset kurssimateriaalit on nyt julkaistu. Kurssi täydentyy syys-lokakuussa 2023 kolmen webinaarin ja siellä esiin nousseiden asioiden myötä.

Löydät tämän sivun alalaidasta kohdasta “Kurssi content” varsinaiset kurssimateriaalit.

Jos olet tilannut kurssin etkä näe materiaaleja, kirjaudu sisään. Jos haluaisit tilata kurssin, tilaa Kirjoittajajäsenyys täältä.

Ensimmäiset askeleet kurssin käyttöön

Suosittelen, että katsot ensin luennon Johdatus tekoälyyn kirjoittajan kaverina, jotta osaat asennoitua oikein tekoälyn käyttöön.

Jos et koe vielä ymmärtäväsi täysin miten laajaan kielimalliin (Large Language Model) kuuluvat tekoälyt (ChatGPT, Claude AI jne.) toimivat, suosittelen lämpimästi katsomaan koko luennon Mikä ihmeen tekoäly. Jos koet jo tietäväsi tarpeeksi tekoälyn käytöstä, katso luennon loppuosa (kohdasta 51:40 eteenpäin), jossa kerron tosipron vinkit ChatGPT:n ym. käskyttämiseen.

Sen jälkeen voit opetella ottamaan haltuun ainakin Claude AI:n katsomalla luennon Claude AI:n käyttöönotto Poe.com:in kautta. Claude AI on siis se tekoälybotti, jota itse käytän eniten luovan kirjoittamisen ja väitöskirjan tekemisen apuna.

Vasta sitten kannattaa katsoa luento Käsikirjoituksen tiivistäminen kohtausluetteloksi ja jatkokehittely Claude AI:lla, jotta voit halutessasi kokeilla luentoa katsoessasi itse vastaavia komentoja Clauden kanssa.

Ensimmäinen Webinaari on Zoom-puheluna ensi sunnuntaina 1.10.2023 klo 14. Jos sinulla on ollut teknisiä ongelmia Claude AI:n tai ChatGPT:n käyttöönotossa, voit tulla linjoilla jo 13:30 niin kokeillaan ratkoa ongelmat yhdessä. Laitan linkin webinaariin ja tarkemmat liittymistiedot tänne viimeistään keskiviikkona.

Webinaarit

Kurssin kolme webinaaria pidetään Zoom-puheluina 1.10.2023 alkaen kolmena peräkkäisenä sunnuntaina klo 14.

Ensimmäinen webinaari on noin kolme tuntia ja kaksi muuta noin 2,5 tuntia (kolme, jos ihmisillä on paljon kysymyksiä). Webinaarit tallennetaan ja kurssilaiset voivat katsoa tallenteen jälkikäteen.

Kurssisivuille tulee perusohjeet sekä ChatGPT:n että Claude AI:n käyttöön viimeistään 25.9.2023. Toiveena on, että kaikki kurssilaiset kokeilisivat rekisteröityä ja ehkä vähän käyttääkin kyseisiä palveluita ennen ensimmäistä webinaaria, jolloin siellä voidaan keskittyä enemmän sisältöön kuin palvelujen tekniseen käyttöön.

Katri tulee linjoilla puoli tuntia ennen webinaarin virallista alkua (eli klo 13:30) neuvomaan mahdollisten tekoälyn käyttöön liittyvien teknisten ongelmien kanssa (eli esim. jos ei ole osannut kirjautua tekoälypalvelu ChatGPT:hen tms.).

Webinaarien alustavat teemat

Teemat tarkentuvat kun tiedetään mitä tarpeita kurssilaisilla on:

Sunnuntai 1.10.2023 klo 14–17 Johdatus tekoälyn käyttöön ideoinnin ja kirjoittamisen apuna.

Sunnuntai 8.10.2023 klo 14:00–16:30 Tekstin parantaminen, synopsisten yms. kirjoittaminen tekoälyn avulla.

Sunnuntai 15.10.2023 klo 14:00–16:30 Myyntikonseptien (ml. kuvien ja videoiden) tekeminen tekoälyn avulla + kertaus ja avoimet kysymykset

Kurssin alustavat sisällöt

Teen osan sisällöistä jo ennen webinaarien alkua, mutta ns. pääluennot tulevat vasta kun olen oppinut webinaareista mitä kysymyksiä muilla kirjoittajilla on tekoälyyn liittyen. Kurssilla opetetaan ainakin nämä asiat:

 1. Johdatus tekoälyyn ja luovaan kirjoittamiseen
 2. Lähtöidean ja -konseptin kehittely tekoälyn avulla
 3. Henkilöhahmojen kehittely tekoälyn avulla
 4. Tarinan maailman kehittely tekoälyn avulla
 5. Juonen ja rakenteen kehittely tekoälyn avulla
 6. Synopsisten, loglinen ja treatmentien kirjoittaminen tekoälyn avulla
 7. Tekstin analysointi ja sparraaminen “kritikkohahmojen” kanssa
 8. Käsikirjoituksen purkaminen tekoälyn avulla
 9. Myyntikonseptin ja kuvien luominen tekoälyn avulla
 10. Tekoälyn käytön etiikka ja tietosuoja
 11. Työkalut ja esimerkit

Jos sinulla on jotain kysyttävää tai kommentoitavaa johon haluaisit vastauksen, laita minulle sähköpostia: kutri@kutri.net – aloita otsikko isoilla kirjaimilla TEKOÄLYKURSSI, jotta bongaan sen paremmin sähköpostistani.

Kurssi Content

Expand All
Luennot
KÄYTÄNNÖN ESIMERKIT
WEBINAARIT
TYÖKALUT
Scroll to Top