Opi kuinka kirjoitetaan käsikirjoitus

Oletko haaveillut käsikirjoittajan urasta?
Haluaisitko tehdä oman elokuvan, mutta käsikirjoitus puuttuu?
Harkitsetko elokuvakouluun hakemista, mutta mietit onko se sittenkään sinua varten?

Mitä jos voisit oppia yhdessä kuukaudessa käsikirjoittamisesta kaiken sen — ja enemmänkin — mitä elokuvakouluissa opetetaan SAMALLA kun kirjoitat oman käsikirjoituksesi ideasta ensimmäiseksi versioksi?

Mitä jos käsikirjoittaminen olisikin helppoa, hauskaa ja taitolaji, jonka voi oppia oikeasti kuukaudessa tai kahdessa?

Minä väitän että se on mahdollista!

Mistä tiedän että kuka tahansa voi oppia käsikirjoittajaksi?

Minä olen käsikirjoittaja, ohjaaja ja kirjailija Katri Manninen.

Olen kirjoittanut neljä pitkää elokuvaa (FC Venus, Veijarit, Hulluna Saraan, Ella ja Aleksi) ja yli 100 osaa erilaisia televisiosarjoja (mm. Salatut elämät, Kotikatu, Benner & Benner, Laura-sarja, Rajametsän tarinoita, Nyt tai ei koskaan).

Viime vuonna ohjasin ja käsikirjoitin ensimmäisen realitysarjani Nyt tai ei koskaan, joka sai heti Kultainen Venla -ehdokkuuden. Kirjoitan parhaillaan pitkää elokuvaa.

Valmistuin Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osaston käsikirjoittajalinjalta Taiteen maisteriksi 2005 ja olen vuosien varrella osallistunut useampaan kansainväliseen käsikirjoittajakoulutukseen (mm. EAVE, Pygmalion).

Vaikka olen “kouluja käynyt” käsikirjoittaja, olen oppinut kaiken olennaisen käsikirjoittamisesta työprojekteissa minua kokeneemmilta kirjoittajilta, dramaturgeilta, tuottajilta ja ohjaajilta.

Ensimmäinen mentorini on useita satoja osia erilaisia televisiosarjoja kirjoittanut äitini Kirsti Manninen (mm. Kotikatu, Kun taivas repeää, Vihreän Kullan maa, Lehmän vuosi, Sydänten akatemia, Kansanmies), jonka kanssa teemme edelleen yhteistyötä.

Äitini ei ole käynyt elokuvakouluja, mutta on silti yksi Suomen työllistetyimmistä ja menestyneimmistä käsikirjoittajista, joka on mm. voittanut Kultainen Venla -palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta.

Oletko sinä seuraava suomalainen huippukäsikirjoittaja?

Minä uskon, että Suomessa on useita potentiaalisia huippukäsikirjoittajia, joiden lahjat jäävät piiloon, esimerkiksi siksi että:

  • kukaan ei ole opettanut heille miten helppoa käsikirjoittaminen on
  • he ovat jääneet jumiin ideavaiheeseen
  • he eivät satu miellyttämään elokuvakoulujen pääsykoeraateja ja luulevat etteivät voi pärjätä kirjoittajana ilman tutkintoa.

Itseopiskeltava Kirjoita käsikirjoitus 10 viikossa -nettikurssi opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää voidaksesi kirjoittaa käsikirjoituksen. Voit hyödyntää sen materiaaleja omaan tahtiin.

Pakettiin kuuluu suositun Kirjoita kirja kuukaudessa -kurssin materiaalit, joiden avulla useampi ihminen on saanut myös lopputyönsä tai gradunsa kirjoitettua. Näitä materiaaleja et saa mitenkään muuten käsiisi.

Scroll to Top