Tehostartti parempaan arkeen

Tuntuuko sinusta siltä, että päivät kuin kuin sumussa ja elämä menee ohi? Ajatteletko iltaisin ettet taaskaan saanut mitään tehtyä?

Et ole yksin! Tunne on tuttu niin univelkaisille pienten lasten vanhemmille, vaihdevuosioireisille kuin tarkkaavuushäiriöisille kuten minulle.

Tehostartti parempaan arkeen -haaste auttaa tunnistamaan ja ylittämään ajankäyttöön ja tehtävien hallintaan liittyviä ongelmia kuuden viikon ajan.

Joka viikko maanantaista perjantaihin kokeilet yhtä tai useampaa tapaa parantaa ajan ja tehtävien hallintaa. Viikonloppuna mietit mitä opit ja valmistaudut tulevaan viikkoon.

Kerron tarkemmin kurssin sisällöstä ja siitä miksi sen tein alla olevalla videolla.

Katso video YouTubessa.

Viikkojen teemat

  1. Seurataan – seuraat omaa ajankäyttöä, energiaa, fokusta ja fiiliksiä sinulle sopivalla tavalla ymmärtääksesi paremmin missä mennään
  2. Karsitaan – karsit tai ainakin vähennät jotain ajanhaaskaukseksi kokemaasi tekemistä
  3. Valitaan – kokeilet tekniikoita asioiden tärkeysjärjestykseen laittamiseen ja tärkeimpien asioiden tekemiseen
  4. Virkistytään – testaat tapoja virkistää mieltäsi ja kehoasi
  5. Keskitytään – suljetaan pois häiriötekijöitä ja kokeillaan keskittyä yhteen asiaan kerrallaan
  6. Toimitaan – opetellaan ymmärtämään omaa vitkuttelua ja tarttumaan toimeen

Kurssimateriaalit on laadittu niin, että jopa univelkainen pienten lasten ADHD-äiti saisi niistä jotain irti. 😅 Toisaalta tarjolla on myös edistyneempiä ohjeita ja vinkkejä paremmassa hapessa oleville ylisuorittajille.

Kurssimuotoinen haaste alkaa lauantaina 2.3.2024, jolloin saat sähköpostiisi tulevan viikon ohjeet ja tsemppivideon. Voit käydä tsekkaamassa kirjalliset ohjeet ja videot myös kurssisivuilta, jossa voi myös keskustella kurssichatissa Katrin ja muiden kurssilaisten kanssa viikon aiheesta.

Maanantaiaamuna saat muistutusviestin viikon haasteesta. Seuraavana lauantaina saat taas ohjeet niin tulevalle viikolle kuin kuluneen viikon haasteen pohdintaan.

Lisäksi käytössäsi on kaksi Tsemppari-tekoälybottia, joista toisen käyttö vaatii maksullisen ChatGPT Plus -tilauksen ja toinen ilmaisen rekisteröitymisen poe.com-palveluun.

Saat myös ohjeet bottien tekemiseen, jos mieluummin teet oman, juuri sinun makuusi muokatun botin.

Englantia ymmärtävät ja koodia pelkäämättömät ihmiset voivat myös kokeilla rakentaa Katrin englanninkielisillä ohjeilla itselleen edistyneen “Assari”-botin, joka voi tsekata meilit ja kalenteritapahtumat Google kalenterista, lisätä tehtäviä Todoist-tehtävänhallintaohjelmaan ja lähettää tietoja Airtable-tietokantaan.

Voit vain onnistua

Ehkä olet aiemmin ostanut verkkokursseja, jotka ovat jääneet kesken tai yrittänyt moneen kertaan turhaan tehostaa omaa ajan ja tehtävien hallintaa. Tiedän tunteen!

Tämän haasteen ideana ei kuitenkaan ole suorittaa mitään vaan oppia ymmärtämään paremmin omaa itseään ja elämäntilannettaan. Viiden päivän testien tarkoituksena on kokeilla mikä toimii – ja mikä ei.

Eli jos esim. et onnistu kirjaamaan tekemisiäsi yhtä päivää pidempää, opit, että valitsemasi kirjausmenetelmä oli liian monimutkainen tai ei sovi muuten nykyiseen elämäntilanteeseesi! 😀

Käytetyt menetelmät ovat sellaisia, joilla olen onnistunut vuosien varrella parantamaan valtavan paljon omaa ajan ja tehtävien hallintaa. Käytän niitä edelleen aina kun elämäntilanteen muutoksen takia mopo on karkaamassa (tai karannut) käsistä.

Esimerkiksi olen käyttänyt “viiden päivän testi” -menetelmää vuodesta 2012 erilaisten tekniikoiden ja strategioiden kokeiluun.

Tärkein oppi mitä olen vuosien varrella oppinut on se, että arjenhallinta ei tule koskaan “valmiiksi”. Elämässä tulee koko ajan vastaan uusia tilanteita: uusia perheenjäseniä, työpaikkojen tai työtehtävien vaihtoja, opintojen alku ja loppuja, omia tai läheisten vakavia sairastumisia, vaihdevuosia, koronasulkuja…

Siksi kurssiohjelma on suunnitteltu niin, että voit tehdä haasteen uudestaan aina kun elämäntilanne muuttuu tai esim. haluat palata ruotuun pidemmän loman jälkeen.

Kuten aina kursseillani, armollisuus ja lempeys itseään kohtaan, omien tunteiden tunnistaminen ja hyväksyminen ja hellä huumori ovat avainasemassa tälläkin kurssilla.

Sen lisäksi että elämä on liian lyhyt itsensä haukkumiseen, tutkimusten mukaan armollisuus itseään kohtaan auttaa ihmisiä muuttamaan tehokkaammin tapojaan kuin itseruoskinta!

Kaksi kurssia yhden hinnalla ja auta itseäsi auttamalla kaveria!

Kurssi on erikoistarjouksessa sunnuntaihin 3.3.2024 asti.

Ostamalla jonkin Kutri.net:in kursseista saat Tehostartin kaupan päälle!

Jos ostat jonkin kursseistani – Opinnäytetyökurssin, Kirjoita Kirja kuuukaudessa, Mielenrauhaa -kurssipaketin tai Kirjoittajajäsenyyden – saat 3.3.2024 asti kaupan päälle myös Tehostartti parempaan arkeen -kurssin!

Kurssi lisätään automaattisesti ostokseesi.

Suosittele kurssia kaverille – pääset kiitokseksi itsekin kurssille!

Oletko jo vanha kutri.net:in kurssilainen tai jäsen? Pääset ilmaiseksi mukaan Tehostarttiin, jos kaverisi ostaa Tehostartin tai jonkin kursseistani suosituksestasi 3.3.2024 mennessä!

Käske kaverisi antaa kurssin ostamisen yhteydessä sähköpostiosoitteesi (tai jos jaat tietoa kurssista julkisesti niin joko nimesi tai tunnuksen, jolla olet rekisteröitynyt kurssille). Kun hänen tilauksensa on maksettu, saat noin 24 h sisällä sähköpostiisi kuponkikoodin, jolla saat kurssin ilmaiseksi.

Sähköpostin otsikossa lukee “Kiitos kurssin suosittelusta – tässä lahjasi (Tehostartti parempaan arkeen)” ja lähettäjänä on Katri Manninen. Tsekkaa roskapostisi jos viestiä ei ala kuulua.

Jos haluat jakaa tietoa somessa, voit pyytää seuraajiasi antamaan sähköpostin sijaan joko käyttäjätunnuksesi tai nimesi (jolla olet rekisteröitynyt sivustolle).

Scroll to Top