“Jo johdantoluennon jälkeen tuli helpotus ja fiilis, että ehkä mä saan sittenkin mun opinnäytetyön tehtyä”*

*Kurssilaisen antama palaute opinnäytetyökurssista.

Iskikö “opparipaniikki”? 😱 Ei hätää! Vielä ehdit!

Opinnäytetyö kurssin ohjeilla, tekoälyä fiksusti hyödyntämällä, joka lauantaisten kirjoituskahvien ja Katrin tuella sekä tarvittaessa arkiaamuisin olevien tsemppituntien avulla sinä ehdit ja pystyt vielä tekemänä opinnäytetyösi valmiiksi tämän kevään aikana. ❤️

Katso video YouTubessa.

Ahdistaako ja stressaako opinnäytetyön tekeminen?

Turhaan! Opinnäytetyön tekeminen on helppoa ja jopa hauskaa, kun tiedät mitä tehdä.

Kirjailija-käsikirjoittaja, henkinen valmentaja ja tohtoriopiskelija Katri Mannisen luoma itseopiskeltava Opinnäytetyökurssi auttaa sinut kädestä pitäen ja rautalangasta vääntäen tekemään opinnäytetyön. Tässä joitain esimerkkejä kurssin opeista:

 • Löydä ja rajaa oikein opinnäytetyön aihe
 • Lopeta vitkuttelu ja löydä paras aika opinnäytetyön tekemiseen
 • Selätä huijarisyndrooma ja ylitä haitallinen perfektionismi
 • Opi oikea viittaustekniikka ja tee lähdeluettelo yhdellä napin painalluksella!
 • Saa selville tieteellisen tekstin salainen resepti
 • Käytä tekoälyä eettisesti oikein opinnäytetyön sparraajana.

Voit opiskella kurssin omaan tahtiisi samalla kun teet opinnäytetyötäsi. Kurssi on ns. ikuisesti käytössäsi, joten voit hyödyntää sitä opiskellessasi ensin kandin tai AMK-tutkinnon, sitten maisterin tai YAMK-tutkinnon ja lopulta vaikka väitöskirjan tekemiseen!

Pikastartti auttaa alkuun vauhdilla ja AI:n avulla

Uusi Pikastartti-osio auttaa sinut nyt opinnäytetyön tekemisen alkuun entistäkin sutjakammin ja myös kiinnostavammin tekoälyn avulla!

Pikastartti koostuu viidestä osiosta, joissa jokaisessa annetaan vinkkejä tekoälyn eettiseen hyödyntämiseen niin aiheen valinnassa, tutkimusmentelmien oppimisessa kuin tieteellisten artikkeleiden lukemisessa.

Eikä siinä vielä kaikki! Opinnäytetyökurssilaisena pääset myös katsomaan marras-joulukuussa pidetyn Tuota tekstiä tekoälyn avulla -webinaarisarjan tallenteet!

Kurkkaa kuvia kurssimateriaaleista

Yleisin palaute kurssista on ollut “miksei näitä asioita opeteta koulussa?”*

*(Myös niiltä opiskelijoilta, jotka ovat olleet skeptisiä sen suhteen, voiko tällainen kurssi opettaa mitään uutta.)

Ihana palaute YAMK-tutkintoa tekevältä opiskelijalta. ❤️

Paljon tietoa ja käytännön työkaluja!

Kurssimateriaaleihin kuuluu mm. 12 pääluentoa (kesto yhteensä yli 18 tuntia) ja omalle koneelle ladattavat mallipohjat:

 • Opinnäytetyön salainen resepti eli 25 sivua pitkä “Tieteellisen tekstin palikat ja kysymykset” -työpohja, joka ohjaa sinut selkokielellä ja askel askeleelta löytämään ja kirjoittamaan vastaukset 32 kysymykseen, joista jokainen tieteellinen tutkimus koostuu.
 • Opinnäytetyöprojektin 146 tehtävää -lista, jossa on tyypillisimmät opinnäytetyön tekemisen vaiheet listattuna selitysten kera. Listan ansiosta sinun ei tarvitse enää miettiä mistä aloittaa ja missä järjestyksessä tehdä tärkeimmät tehtävät!

Kurssi sisältää mm. seuraavia luentoja

 • Johdatus opinnäytetyökurssiin (59 min)
 • Motivaatio ja henkiset esteet (1 h 16 min)
 • Johdatus tieteelliseen kirjoittamiseen (1 h 38 min)
 • Tieteellisen tekstin rakenne (1 h 29 min)
 • Tieteellisen tutkimuksen ja kirjallisuuden tasot (1 h 29 min)
 • Määritä tutkimusaihe ja -kysymykset (2 h 11 min)
 • Tutkimuskirjallisuuden kerääminen (1 h 03 min)
 • Johdatus (viitteidenhallintaohjelma) Zoteron ihmeelliseen maailmaan (1 h 15 min)
 • Viittaamisen logiikka ja tieteellinen kappale (2 h 32 min)
 • Johdatus ajan, energian ja keskittymiskyvyn hallintaan (2 h 31 min)
 • Johdatus projektinhallintaan (2 h 09 min)
 • Tekoäly (Claude) ideoinnin apuna (32 min)

Voit katsoa tai kuunnella luennot yhtenä pitkänä luentona tai 10–40 minuutin osissa tai lukea luennoista tehdyt (muokatut) tekstiversiot. Saat myös ladata luentojen diat itsellesi talteen.

Voit aloittaa opinnäytetyön tekemisen yhtä aikaa kurssin kanssa. Kurssilla on 30 päivän “rahat takaisin ilman kysymyksiä” -takuu, joten sen ostaminen on riskitöntä.

Käyttäjäkokemus: Mitä Opinnäytetyökurssi on opettanut?

Alla olevalla 45 minuuttia pitkällä videolla kurssilta väitöskirjan tekemiseen lisämotivaatiota hakenut Jenni Sarras (Arkijarki.net) kertoo mitä on saanut kurssilta – ja miksi kannattaa ottaa Zotero haltuun.

Katso video YouTubessa.

Tuntuuko jo siltä, että kurssi voisi olla sinua varten?

Mistä tiedän onko tämä kurssi minulle?

Tämä kurssi on suunniteltu ensisijaisesti ihmisille, jotka haluavat tehdä opinnäytetyön, gradun, diplomityön tai muun vastaavan lopputyön helposti ja nopeasti, jotta he voisivat (vihdoin ja viimein) valmistua.

Sen lisäksi kurssi sopii ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintojaan vasta aloittaville, jotka tuntevat olevansa ns. hukassa akateemisen tekstin kanssa (vrt. viitteiden hallinta, tieteellisen tekstin lukeminen).

Myös kurssia käyvät väitöskirjaopiskelijat ovat kertoneet saaneensa paljon apua ja hyötyä kurssista, vaikka kurssimateriaalit on suunnattu ensisijaisesti alempia tutkintoja suorittaville. Tämä on ymmärrettävää, koska samat tieteellisen tekstin lainalaisuudet yms. pätevät myös tutkimusartikkeleihin ja monografia-väitöskirjoihin.

Kurssin ideana on, että samalla kun aloitat sen läpikäymisen, aloitat tai jatkat myös opinnäytetyösi tekemisen. Kurssin tavoitteena on johdattaa sinut askel askeleelta ja ns. kädestä pitäen opinnäytetyön eri vaiheiden läpi.

Opinnäytetyön tekemisen kuuluu olla helppoa ja innostavaa!!!

Haluatko tietää lisää? Katso alla oleva 52 minuuttia pitkä video, jolla kerron miksi opinnäytetyön tekeminen voi tuntua vaikealta (ja miksi se ei ole sinun vikasi).

Katso 52 minuuttia pitkä video YouTubessa

Kurssimateriaalit päivittyvät ja täydentyvät ainakin lukuvuoden 2023–24 ajan kun minä (Katri Manninen) teen omaa väitöskirjaani Aalto Yliopiston elokuvataiteen laitokselle.

“Kiva, mutta mä kaipaan vertaistukea ja mahdollisuuden kysyä kysymyksiä”

Eri tutkimuksissa ja teetättämässäni kyselyssä on käynyt ilmi, että moni opinnäytetyön tekijä kaipaa nimenomaan vertaistukea opinnäytetyön tekemiseen.

Siksi meillä on lauantaisin klo 10 kaikille kurssilaisille avoimet “kirjoituskahvi”-zoom-ryhmäpuhelut, joiden aikana voit vaihtaa kuulumisia, kysyä kysymyksiä Katrilta ja antaa ja saada vertaistukea.

Miksi maksaa asioista, jotka voin oppia koulussa tai itse?

Yleisin palaute mitä olen saanut kurssin käyneiltä on “miksei näitä asioita ole opetettu (ollenkaan) koulussa?” ja “Miksei näitä ole selitetty missään näin selvästi ja ymmärrettävästi?”

Palaute kertoo kahdesta asiasta: kouluissa opinnäytetöiden tekemistä ja tieteellistä kirjoittamista opetetaan ylimalkaisemmin tai rajallisemmin, kuin mitä tällä opinnäytetyökurssilla.

Ammattikirjoittajana, joka on erikoistunut tiedon keräämiseen eri lähteistä ja esittämään sen ymmärrettävässä paketissa, esitän asiat eri tavalla kuin useimmat (tai kaikki) yliopisto- ja AMK-opettajat.

Sen sijaan, että toistaisin samoja malleja ja tapoja, jotka minulle on opetettu koulussa, selvitän ja mietin miten nämä voisi selittää rautalangasta vääntäen niin, että minäkin ymmärrän ne. 😅

En esimerkiksi ole törmännyt missään 10 palikan ja 32 kysymyksen -rakenteeseen, jonka olen itse koostanut perehtymällä yli 10 erilaiseen tieteellistä kirjoittamista käsittelevään opas- ja oppikirjaan sekä vähintään yhtä moneen suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen ohjeistukseen.

Tätä mallia et voi saada mistään muualta. Kurssin hinnalla voisit ostaa 2–3 oppikirjaa, jotka itse ostin kurssia tehdäkseni ja jotka eivät kata yhtä kattavasti eri kysymyksiä.

Toisaalta olen todennut, että useimmat ulkomaalaiset professorit ja opettajat selittävät esimerkiksi teoreettisen viitekehyksen eri ulottuvuudet selkeämmin kuin suomalaiset kollegansa.

Toki voit etsiä heidän kirjoituksena, oppaansa ja videonsa ja opiskella ne sieltä, mutta kurssini säästää aikaa ja auttaa niitä, jotka eivät ole asuneet englanninkielisessä maassa ja työskennelleet ja opiskelleet englanniksi niin kuin minä.

En ole myöskään nähnyt missään yhtä kattavaa listausta 146 tyypillisesti opinnäytetyön tekemiseen kuuluvasta tehtävästä. Koostin itse listaa selityksineen useamman päivän. Tämä lista yksistään säästää siis sinulta parin päivän edestä aikaa, jonka voit käyttää opinnäytetyösi edistämiseen.

Lisäksi kurssilla opetetaan elämäntaitoja, joita ei tyypillisesti opeteta koulujen opinnäytetyökursseilla eikä ylipäätään kouluissa. Eli esimerkiksi henkisten esteiden ylittämistä, ajan, energian ja keskittymisen hallintaa sekä projektinhallintaa.

Eli kurssin ostaessasi et maksa niinkään asioista, joita voisit oppia koulussa kuin asioista, joita sinun koulussasi ei todennäköisesti opeteta. 🤷🏼‍♀️

Tuntuuko nyt siltä, että kurssi voisi olla sinua varten? Pääset tilaamaan kurssin klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Onko kurssi hintansa arvoinen?

Kurssi maksaa 49,60 € (sis alv 24 %) ja on käytettävässäsi ns. ikuisesti.

Mieti kauanko olet tuskaillut opinnäytetyön tekemisen kanssa. Mieti miten tyhmäksi, avuttomaksi tai ahdistuneeksi olet tuntenut itsesi opinnäytetyön tekemisen takia.

Kuinka paljon olisit valmis maksamaan päästäksesi näistä tuntemuksista eroon?

Tunti terapiaa vastaa keskimäärin 90–150 € terapeutista riippuen, ja tunnissa et vielä ehdi kuin kertoa miltä sinusta tuntuu.

Opinnäytetyön tekemistä käsittelevät suomalaiset oppaat maksavat keskimäärin 26–41 €. Olen hankkinut ja lukenut tätä kurssia varten kaikki olennaisimmat oppaat. Voin kertoa, että niissä on murto-osa siitä tietomäärästä mitä saat tällä kurssilla – ja usein paljon vaikeammin selitettynä.

Kuvittele, että olet saanut opinnäytetyösi tehtyä helposti – ja jopa hauskasti. Miltä sinusta tuntuisi? Mikä ehkä muuttuisi? Tuntisitko helpotusta tai ylpeyttä?

Voisitko pyytää palkankorotusta? Hakea kiinnostavampaa työpaikkaa? Saada vakituisen toimen tai viran?

Mitä olisit valmis maksamaan paremmasta tulevaisuudesta? Paljonko tienaisit enemmän vuodessa valmistumisen jälkeen?

Olen itse maksanut elämäni aikana yhteensä tuhansia euroja erilaisista kursseista ja koulutuksista (mm. viimeksi vajaat 500 € kahden päivän kurssista, jossa opetettiin tekoälyn käyttö käsikirjoittamisessa). Jos en olisi itse tehnyt tätä kurssia, olisin ollut valmis tohtoriopiskelijana maksamaan ainakin 350 € pelkästään kurssimateriaaleista ja 150 € viikottaisista ryhmäpuheluista.

Tiedän kokemuksesta, että niin hullua kuin se ehkä onkin, arvostan ja hyödynnän enemmän kursseja ja kirjoja, joista olen joutunut maksamaan jotain kuin niistä, jotka olen saanut ilmaiseksi.

Koska haluan, että mahdollisimman monella olisi varaa käydä tämä kurssi, olen hinnoitellut kurssin hinnan niin alas, että hinta tuntuu itsestäni naurettavan halvalta, mutta ei vielä ihan liian halvalta.

Jos kurssin ostettuasi tulet siihen tulokseen, ettei se ole mitä tarvitset tai hintansa väärti, minulla on 30 päivän “rahat takaisin ilman kysymyksiä” -takuu.

Laita minulle viestiä siitä sähköpostista, jolla rekisteröidyit kurssille tieto siitä, millä nimellä ostit kurssin ja milloin (suurinpiirtein ostit sen) osoitteeseen kutri @ kutri .net. Anna myös tilinumerosi siltä varalta, etten pysty palauttamaan rahoja enää maksujärjestelmän kautta, niin palautan ne viipymättä tilillesi.

Vakuutuitko jo, että tämä kurssi on hintansa väärti?

“Anteeksi, mutta kuka sä olet ja miksi ostaisin kurssin sulta?”

Olen kirjailija, käsikirjoittaja ja henkinen valmentaja sekä Aalto Yliopistossa välillä tuntiopettajana toimiva tohtoriopiskelija Katri Manninen.

Olen kirjoittanut 29 julkaistua kirjaa, yli 100 osaa lähes 20 eri televisiosarjaan, 4 pitkää elokuvaa ja valtavan määrän kolumneja, blogikirjoituksia yms.

Perustin kutri.net-verkkosivuston 2002 kun valmistauduin omaan elämäntaparemonttiini. Olen myynyt sivustolla vuodesta 2011 erilaisia verkkokursseja. Nyt myynnissä on opinnäytetyökurssi ja kirjoitusjäsenyys, joka koostuu sekä kirjan kirjoittamiseen että elokuvien ja televisiosarjojen kirjoittamista opettavista kursseista.

Teen parhaillaan omaa väitöskirjatutkimusta siitä, miten eurooppalaiset showrunnerit kokevat ja varmistavat oman tekijyytensä. Tavoitteenani on valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Rahoitan Opinnäytetyökurssin tuloilla osin omaa tutkimustani.

Olen siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että äitini Kirsti Manninen (Enni Mustonen) on filosofian tohtori ja kotimaisen kirjallisuuden dosentti, joka on tunnettu “gradukätilönä”. Sain jo lapsena ja nuorena “sisäpiiritietoa” siitä, miten akateeminen maailma toimii ja miten tutkijat hahmottavat maailman.

Kun olin 7-vuotias ekaluokkalainen, äitini opetti minulle asiatekstin kirjoittamisen alkeet, joita hyödynnän yhä kirjoittaessani.

Sen lisäksi että olen opiskellut itse tätä kurssia tehdäkseni valtavan määrän tieteelliseen kirjoittamiseen ja opinnäytetöiden tekemiseen liittyvää tietoa, “kanavoin” kurssilla äitini asennetta ja ajatuksia, jotka lähtevät siitä, että akateeminen kirjoittaminen on helppoa ja hauskaa.

Joko uskallat tilata kurssin? Muista, että voit saada rahasi takaisin ilman että sinun tarvitsee selittää mitään. Klikkaa alla olevaa painiketta päästäksesi tilaussivulle.

Scroll to Top